14 آذر 1394 - 11:36
شناسه خبر: 3502
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری:
تنوع ارقام لیموترش برای مقابله با جاروئک مرکبات
با خسارتهای واردشده به باغهای هرمزگان، فارس و جنوب کرمان، در سالهای اخیر با شیوع بیماری جاروئک، رقم لیموی پرشینلایم جایگزین لیموی مکزیکنلایم میشود.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ،رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری با اشاره به برگزاری ششمین جلسه کمیته علمی طرح دستیابی به ارقام متحمل جاروئک لیموترش گفت: با بررسیهای صورتگرفته در استانهای آلوده، درختانی که علائم بیماری در آنها دیده نشده یا دیرتر علائم بیماری را نشان دادهاند جمعآوری شده و روی خصوصیات کمی و کیفی آنها و درجه تحملشان مطالعه صورت میگیرد.
مرتضی گلمحمدی با بیان اینکه برای مبارزه با این بیماری از هیبریدها و دورگهای تولیدشده در مؤسسه نیز برای دستیابی به ارقام لیموترش مقاوم به جاروئک استفاده خواهد شد، از جمعآوری ارقام لیموترش و شبهلایم متحمل در استانهای هرمزگان، جنوب کرمان و فارس خبر داد.
وی همچنین افزود: این طرح یک سال است که آغاز شده و برای دستیابی به نتیجه مطلوب سه سال دیگر زمان لازم است تا با ارزیابی ارقام جمعآوریشده و دورگهای تولیدشده در مؤسسه به ارقام مقاوم به جاروئک دست پیدا کنیم.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری با اعلام اینکه این طرح کلان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است، از اجرای این طرح در قالب بیش از 10 پروژه خبر داد.
گلمحمدی استانهایی که بیشترین آسیب را از جاروئک دیدهاند، هرمزگان، جنوب کرمان و فارس اعلام کرد و ادامه داد: بر اساس کارهای آزمایشی صورتگرفته روی لیموترش پرشینلایم و ارزیابی سازگاری آن، لیموی پرشینلایم جایگزین مکزیکنلایم خواهد شد.
وی به تدوین دستور علمی برای توسعه لیموترش پرشینلایم در مناطق سازگار با این محصول اشاره کرد و یادآور شد: بهدلیل آفتابسوختگی، این لیمو و برخی تنشهای قارچی، کاست گستره پرشینلایم را توصیه نمیکنیم و این محصول تنها در مناطق مستعد کشت خواهد شد تا لیموترش از حالت تک کشتی خارج شود و در صورت بروز این بیماری بهدلیل تنوع میزبان، تمامی ارقام دچار زوال به یک نسبت نخواهد شد.